SZERETETLÁNG ÁTADÁS PÁLOSSZENTKÚTON

 

A Szeretetlángot szívükbe fogadók nagy ünnepe világszerte február 2-a, Gyertyaszentelő Boldogasszony napja.

Az idén is az ország több templomában gyújtották meg ezen a napon a Szűzanya Szeplőtelen Szívének Szeretetlángját, köztük hagyományosan nálunk Pálosszentkúton is. A környező településekről és a messzebbről érkező zarándokok zsúfolásig megtöltötték a templomot.

Nagyon szép pillanat volt, amikor az atyák a következő szavakkal gyújtották meg a zarándokok gyertyáit:

 "Gyermekem, vedd e lángot! Ez Szívem Szeretetlángja. Gyújtsd meg vele a tiedet, és add tovább!"

A Szeretetláng átadásról Ignácz János készített fényképeket, melyeket a https://photos.app.goo.gl/pDzKcNwPJEFU3fUs8 linkre kattintva lehet megnézni.

 

A Szeretetláng-mozgalom az 1960- as évek elején indult el egy budapesti hat gyermekes özvegyasszony, Kindelmann Károlyné magánkinyilatkoztatásai alapján. Erzsébet asszony éveken át kapott üzeneteket Jézustól és a Szűzanyától, melyeket a ma is kapható Szeretetláng Lelki Naplóban pontosan le is írt. A Magyarok Nagyasszonya egy új kegyelmi eszközt kínál országának és innen kiindulva az egész világnak. Ez Szívének Szeretetlángja, amely maga Jézus. A Szűzanya azt mondta Erzsébet asszonynak, hogy a mozgalom – minden nehézség ellenére – el fog terjedni az egész világon. Ő kéri, hogy Szíve Szeretetlángjának ünnepe február 2-án legyen,

És valóban, a Szeretetláng-mozgalom az egész világon terjed. Jelen van Dél-Amerikától Kanadáig, Európától Kongóig és Tajvanig. 2009. június 6-án pedig Erdő Péter bíboros hatalmas lelkes, könnyező tömeg előtt jóváhagyta a „Mária Szeplőtelen Szívének Szeretetlángja Mozgalmat” Magyarországon is.

A Szeretetláng Lelki Naplóban a Szűzanya erre kér minket: 
„Szívem Szeretetlángjának ünnepét Gyertyaszentelő Boldogasszony napján, február 2-án tartsátok... Ne féljetek a lángtól, mely észrevétlenül, szelíden fog kigyúlni, mint szelíd fény! Senki nem fog gyanút erre a szívekben végbement csodára, melyet Gyertyaszentelő napomon körmenet formájában adjanak át az én kedves fiaim, hogy az én szeretetemnek lángja élő tüzet fogjon a szívekben, lelkekben.”

A Szeretetláng egy Magyarországról kiindult világméretű mozgalom, mely az Eucharisztikus lelkiséget szeretné felkínálni egy sajátos Szűz Mária tiszteleten keresztül.
Célja, hogy az Új Evangelizáció támogató eszköze legyen azáltal, hogy előmozdítja a családokban az együtt-imádkozást, mint a személyes és közösségi megszentelődés módját és eszközét, hogy a családok így „szentéllyé” váljanak.
A Társulás lelkisége az Isten Szaván, az Anyaszentegyház tanításán és a Szeretetláng Lelki Napló üzenetein nyugszik, hogy általuk tanítványokká és küldöttekké legyünk.

Szeretetláng mozgalom honlapjára látogathat ide kattintva: http://szeretetlang.hu/

Cím:

Római Katolikus Plébánia

6113 Petőfiszállás, Tanya 473

Telefon: +36 20 775 25 55

 

Szentmisék rendje

Pálosszentkúton

vasárnap: 10:30

hétköznap csak ünnepeken van szentmise

Elsőpénteken: 21:00

 

A Magyar Szentek és Boldogok kápolnában (Petőfiszálláson)

vasárnap: 8:30

hétköznap hétfőn 15:00

szombat: 17:00

 

Csoport érkezését a kegyhelyre, illetve a zarándokház igénybevételét a következő telefonszámon kérjük jelezni: 

+36 20 775 25 55

 

 

Lépjen kapcsolatba velünk.
© Pálosszentkút kegyhely. All Rights Reserved.
Free Joomla! templates by Engine Templates | Documentation
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok